Ужасна трагедия сполетяла цяло семейство. Михайло на 42години, професор по право,

...
Ужасна трагедия сполетяла цяло семейство. Михайло на 42години, професор по право,
Коментари Харесай

Михайло отиде да вземе картофи от мазето, но падна мъртъв, ето причината

Ужасна покруса сполетяла цяло семейство. Михайло на 42години, професор по право, един ден отишъл да вземе картофи от мазето, с цел да може жена му да подготви обяд, само че не се върнал.

Той отворил шкафа със зеленчуците, примрял и скоро по-късно умрял. Съпругата му Анастасия видяла, че мъжът ѝ не се е връща много време, отишла да види какво се е случило и я последвала същата орис.

По-големият им наследник Георги (18), както и баба Ираида (68) също слезли да ревизират, само че по този начин и не се върнали. Оцеляла само дребната щерка – Мария. 

Причината за гибелта на цялото семейство се оказал газът, отделен от картофите. Тези кореноплодни съдържат гликокалоиди, които са токсични за хората. Докато тези зеленчуци гният, концентрацията на гликоалкалоиди се усилва и по-късно се трансформира в гибелен газ.

От всички останала жива единствено Мария, защото вратата на шкафа, където се съхранявали картофите, била оставена отворена и газът в това време се изпарил.

Тази покруса се случи през септември 2013 година в фамилната къща, само че поради странния метод, по който почина цялото семейство на Мария, още веднъж е настояща в обществените мрежи и предизвестява какъв брой рискови за живота могат да бъдат картофите./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР